enquesta

L'ascensor més esperat

El nou ascensor que connectarà Príncep Benlloch amb ciutat de valls veurà la llum a principis de l’any vinent. Aquestes són les opinions diverses d’alguns veïns del barri

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un ascensor connectarà l’avinguda Príncep Benlloch amb el carrer de Ciutat de Valls a principis del 2022. El projecte, presentat pels cònsols d’Andorra la Vella, serà un elevador que tindrà una alçada de tres pisos i capacitat per a vuit persones. Malgrat que el comú de la capital encara no ha tancat el pressupost final es calcula que no superarà els 200.000. La cònsol major, Conxita Marsol, va remarcar que el pas entre els dos carrers té un gran desnivell que dificulta l’accés. “Aquest ascensor farà que el pas sigui molt més segur ja que les voreres en aquesta zona de Ciutat de Valls no són gaire amples i és un carrer on hi ha molta circulació.” Aquest ascensor es trobarà molt a prop de l’escola Roc de Ciutat de Valls que, a més, aquest curs 2021-2022 incorporarà part de l’alumnat del Lycée Comte de Foix, de manera que el volum de persones al carrer augmentarà considerablement. Cada any, hi ha queixes per part dels pares ja que la zona escolar queda molt congestionada a causa dels autocars escolars a les hores punta, com a les 9 del matí o les 17 de la tarda. Des del comú d’Andorra la Vella, es planteja fer un estudi al barri perquè els veïns puguin manifestar les diferents necessitats que tinguin i així poder millorar el barri de Ciutat de Valls que, segons alguns testimonis, és un barri que el comú té bastant abandonat i necessitaria millores urgents, com ara la neteja dels carrers i voreres, que es considera que es fa poc sovint i de manera poc eficaç. La majoria de veïns entrevistats es troben contents amb el que serà el nou ascensor, però altres troben que s’ha fet tard i que ha hagut d’haver-hi accidents, com ara lesions o caigudes greus, perquè per fi es puguin sentir escoltats pel comú.

Carol Gómez, Veïna

“A mi i als meus dos fills petits ens anirà genial aquest ascensor, sobretot els mesos de fred”

Per a la Carol, la pujada entre l’avinguda Príncep Benlloch i l’escola de Ciutat de Valls és bastant cansada i aquest ascensor serà ideal per poder escurçar el camí, sobretot a l’hivern, que encara fa més fred i els nens poden patinar.

Josep Vila, jubilat del barri

“El comú no pot assumir la despesa de 200.000 euros, he sigut membre del comú i sé que és passar-se”

En Josep Vila ve a recollir la seva neta al casal d’estiu però sap bé de què parla. Va ser membre del comú d’Andorra la Vella fa més de vint anys i troba que aquest comú està gastant molts diners en projectes com ara aquest ascensor.

Alberto Gómez, pare i veí

“Trobo que és molt bona idea, encara més coincidint amb ala baixdada de temperatures al gener”

A l’Alberto li sembla molt bé la construcció de l’ascensor, ja que l’utilitzarà molta gent i d’edats variades, com ara els alumnes del centre escolar i els jubilats del barri, que sempre han tingut queixa de la poca amplitud de la vorera del carrer.

Toni, treballa a Ciutat de Valls

“Estic segur que l'ascensor s'utilitzarà, però hi ha feines que són m és prioritàries per als veïns

Per al Toni, la idea de construir aquest ascensor és molt bona però considera que no és prioritària. Creu que el manteniment de les voravies del barri hauria de ser primordial, ja que es veu molt brut i quan ho netegen no es fa en profunditat.

Iban Belmonte, veí des de fa 18 anys

“La idea està molt bé però arriba tard. ja hi ha hagut nombroses caigudes o lesions importants”

L’Iban troba que quan es vagi carregat l’ascensor serà d’agrair. Pensa que la proposta s’ha fet tard però que és d’agrair i explica que la seva mare és una de les moltes persones que han caigut per aquell carrer i s’han fet mal.

Bruno, viu al barri

“En aquest barri hi viu força gent gran i aquest ascensor serà molt útil per a la seva mobilitat”

A Ciutat de Valls hi viu molta població jubilada, ens comenta en Bruno, i creu que aquesta nova construcció els facilitarà molt el dia a dia, ja que el carrer a l’hivern pot arribar a relliscar molt i és un risc per a ells. Estic molt content, diu.

tracking