rEPORTATGE

Una polsera per a tots

L’aplicació durcal llança un braçalet amb GPS que posa la teleassistència a l’abast de totes les famílies i alhora permet la localització en temps real

La polsera de Durcal.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tan sols sis mesos després del seu llançament i amb vuit milions de descàrregues, l’aplicació Durcal, la primera app a Espanya per tenir cura de tota la família a distància, llança la seva primera polsera al mercat. L’ús està pensat per a nens i persones grans, ja que permet la localització en temps real. Dins de les seves principals funcionalitats, destaca el botó d’ajuda, directament connectat a una central receptora d’alarmes i un sistema de detecció de caigudes que activa de manera automàtica un avís als serveis d’emergència tant d’Andorra com d’Espanya. També s’envia la ubicació de la polsera als familiars, amb la finalitat que coneguin on es troba la persona que ha demanat ajuda.

Un punt positiu és que no necessita que l’usuari porti el mòbil a sobre, tant sol el cuidador o familiar. Una de les principals característiques de la polsera és el seu disseny funcional i minimalista, amb un estil més proper als smartwatch que als mateixos dispositius actuals de cura en remot, que solen comptar amb un disseny estigmatitzant al tenir una aparença molt mèdica. La polsera està pensada i dissenyada per als nens i per als més grans, atès que és molt fàcil d’utilitzar amb sols treure-la de la capsa. Segons explica el CEO de Durcal, l’andorrà Guillem Viladomat, amb aquest nou llançament es vol “democratitzar la teleassistència” i un bon exemple és el baix cost. Amb un preu de 19 euros mensuals, l’usuari i els seus familiars poden fer ús de la nova tecnologia. A més, la polsera s’entrega sense cap cost afegit al cap de 24 hores d’efectuar la compra.

“Volem que totes les famílies que necessitin tenir cura d’un familiar ho facin amb Durcal”, comenta Viladomat. “No volem que cap persona o família es quedi enrere per no poder accedir econòmicament a aquest tipus de dispositius, que habitualment tenen un cost elevat”, explica el CEO de l’aplicació, que va desenvolupar Durcal per poder cuidar millor de la seva àvia. La polsera ja compta amb una llista d’espera de més de 16.000 persones des que es va anunciar el seu llançament el passat mes de juny, i a més de les funcionalitats esmentades anteriorment, el braçalet també mostra informació útil de les principals constants vitals, com ara la temperatura corporal o el pols, i fins i tot avisa el familiar o cuidador sobre l’entrada i sortida de casa o d’altres espais que estiguin configurats a l’aplicació. Abans de sortir al mercat, cent famílies del país han pogut formar part de la prova pilot que s’ha dut a terme per testejar el dispositiu.

tracking