temperatura de 38,1 a la borda vidal i de 37,9 a la margineda

El termòmetre supera els 38 graus al sud

L’estació del Roc de Sant Pere, amb 37,6, bat el seu màxim històric en onada de calor

El termòmetre supera els 38 graus al sud

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El termòmetre es va enfilar ahir fins als 38 graus de màxima en la quarta jornada d’onada de calor i va superar en dos la temperatura màxima prevista pels meteoròlegs, segons les dades de les estacions automàtiques situades en diferents punts del Principat. Va ser a l’estació de la Borda Vidal, a 873 metres d’altura, on es va registrar un pic màxim de 38,1 graus centígrads. Una altra estació, la de la Margineda, en aquest cas situada a 950 metres d’altitud, va fregar els 38 graus centígrads, al registrar una temperatura màxima de 37,9.

Es va quedar també a prop el termòmetre de l’estació del Roc de Sant Pere, a 1.113 metres, amb una màxima de 37,6 graus centígrads. Cal destacar que, segons les dades del servei meteorològic del Govern, de les 27 onades de calor que hi hagut des del 1989, la temperatura més alta mai registrada a l’estació del Roc de Sant Pere és la d’ahir. El rècord anterior datava del juny del 2019, en una onada de calor que va durar set dies, quan aquesta estació va registrar una màxima de 37,4 graus.

Les temperatures a la resta d’estacions del país no van superar ahir els 36 graus de màxima, i destaquen els 35,8 de l’estació de la Comella, situada a 1.225 metres d’altura, i els 35,6 de la de FEDA, a 1.135. A 2.510 metres, a l’estació d’Envalira, es va registrar una màxima de 22,3 graus.

Respecte a les mínimes, la nit de divendres a dissabte no va ser en general tropical. Només a la Comella, amb 20,6, no es va baixar dels vint graus. Les temperatures mínimes a parròquies baixes i centrals van oscil·lar entre els 17,3 graus de la Borda Vidal i els 19,5 de la Margineda. A Envalira la mínima va ser de 15,6.

La previsió indica que avui seguiran les altes temperatures tot i que ja no s’haurien de registrar les màximes rècord de l’actual onada de calor, que segons els meteoròlegs demà ja s’haurà acabat. Al tancament d’aquesta edició no s’havien produït les tempestes previstes al vespre i la nit d’ahir. El risc d’incendis segueix alt al sud i al centre.

tracking