Un 65% de majors de 16 anys té la pauta completa de vacunació

Salut espera arribar al 70% de població vacunable immunitzada la setmana vinent

Injeccions de Moderna al centre de vacunació de la plaça de braus

Injeccions de Moderna al centre de vacunació de la plaça de brausFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les dues dosis contra la Covid s'han administrat ja a 43.300 persones majors de 16 anys, el que representa que el 64,8% de la població vacunable ha completat la pauta contra la malaltia, segons ha anunciat el ministre de Salut aquest matí. Joan Martínez Benazet ha assenyalat que per les inoculacions previstes per avui i les que es faran els propers dies la setmana que vé s'assolirà el 70% de població amb la pauta completa i espera que es mantingui aquest ritme "excel·lent" de vacunació.

Salut ha posat ja 96.535 injeccions de fàrmacs contra el SARS-CoV-2 de les quals 299 es van administrar ahir. Dues corresponen a primeres punxades, amb 50.335 en total que eleva al 75,3% el total de persones que han rebut almenys una dosi del vaccí.

Martínez Benazet ha donat detalls avui de la vacunació dels menors entre 12 i 15 anys amb el fàrmac de Moderna a partir del setembre i ha explicat que ja es poden començar a inscriure en la plataforma o trucar a Salut però que no es fa d'immediat perquè hi ha molts d'aquests vacunables fora del país. El ministre ha destacat que el benefici per aquest grup de població és inferior que per a les persones de més edat perquè ha insistit en la importància de rebre el vaccí per a tots els joves que tinguin algun problema de salut o que estiguin en contacte amb persones vulnerables.

Salut recomana la vaccinació als adolescents amb factors de risc com diabetes, malalties respiratòries, renals o cardiopaties; els que tinguin la síndrome de down, malalties mentals severes que fa difícil que entenguin les mesures de prevenció; els que estiguin rebent tractaments de quimioteràpia, radioteràpia o amb cortisona durant més d'un mes; els que tinguin VIH o leucèmia, entre d'altres patologies. El titular de Salut ha manifestat que les famílies hauran de decidir amb el consell dels pediatres si vacunen als menors i que tots ells han d'anar al centre de la plaça de braus amb els progenitors o per un adult amb l'autorització de la vacunació signada.

Martínez Benazet ha ressaltat que la vacuna es recomana per a la resta de joves d'aquesta franja perquè no està contraindicada tot i que puguin patir alguns efectes secundaris. I ha incidit que el jovent va ser un col·lectiu molt afectat per la malaltia i socialment pels confinaments que van haver de patir, per la pèrdua d'hores escolars, per l'afectació a les famílies i per a les seves relacions socials.

Tercera dosi

El ministre ha explicat que Salut està avaluant ja quines persones residents als centres sociosanitaris han de rebre la tercera dosi del vaccí. El grup que es vacunarà són els que no han passat la malaltia i ha argumentat que es pren aquesta mesura "més de prudència" perquè les residències han tingut un gran impacte de la infecció i han de patir si no estan protegits restriccions d'aïllament que són molt traumàtiques.

La tercera injecció també es posarà a persones vulnerables com els trasplantats perquè s'ha comprovat que en el cas dels renals tenen només un 60% d'immunització amb les dues dosis, un nivell molt més baix que la resta de la població, segons ha declarat el ministre.

tracking