onada de calor

Temperatures de fins a 35 graus i risc moderat d'incendi

Les temperatures han de seguir augmentant.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els termòmetres van marca màximes de 35,2 graus a l’estació meteorològica de la Margineda a mil metres d’altitud i de 35,4 a la del Roc de Sant Pere, a 1.113 metres. A l’estació de FEDA la màxima va arribar als 33,4 graus i a la de la Comella, a 33,3. Temperatures extremes que encara han de pujar entre avui i demà en plena onada de calor, que ahir va deixar una màxima de 20 graus al port d’Envalira, a 2.510 metres d’altitud.

Davant de l’onada de calor durant els pròxims deu dies s’ha activat l’alerta moderada per altes temperatures a tot el país, especialment als boscos i berenadors. Segons Protecció Civil, actualment es considera que el perill és moderat, és a dir, que no existeix perill meteorològic per a la població en general encara que sí per a alguna activitat concreta, com ara fer foc a un berenador.

Davant d’aquest augment de temperatures, des de Protecció Civil es recomana tenir cura de les persones vulnerables, utilitzar protecció solar alta i mantenir-se hidratat bevent aigua freda. També es recomana evitar ingerir alcohol i no sortir a passejar.

tracking