Benazet augura una sisena onada després de vacances

Els positius augmenten en 16 casos i l'hospital continua amb 5 ingressats

El ministre Martínez Benazet aquest matíSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El titular de Salut, Joan Martínez Benazet, ha assegurat aquest matí que "esperem una sisena onada pel final de les vacances" com a conseqüencia de l'estada de visitants al país i del retorn dels residents que han estat fora. La pandèmia deixa avui 16 contagiats més i el ministre ha destacat que l'efecte de l'entrada de turistes sempre és menor que el provoca la tornada de persones del país que han estat de vacances a fora i ha demanat que tothom que pensi que ha viscut alguna situació de risc de contagi de la Covid faci servir els dispositius de cribratge perquè es puguin detectar els positius i "minimitzar l'impacte de la sisena onada".

Martínez Benazet ha recalcat que aquest impacte serà menor que en les onades anteriors, com ja ho ha estat en la cinquena per l'increment de la població vacunada i ha incidit que els vaccins protegeixen "però no hi ha risc 0". I ha insistit que les vacunes funcionen com demostra la dada de positius de la darrera setmana que indica que "el 77% dels contagis detectats no s'havien vacunat" i ha recordat que immunitzar-se permet passar la infecció amb efectes menys greus.

El ministre ha fet una crida a la població perquè mantingui les mesures de protecció contra la Covid i ha demanat fer-se test ràpid d'antígens sempre que es participi en trobades amb diverses bombolles i fer servir les mascaretes en tots els espais interiors perquè és d'obligat compliment i als exteriors quan hi hagi aglomeracions. I ha insistit que l'impacte de la cinquena onada està sent menor a Andorra que a d'altres països "pel comportament de la ciutadania i per l'estratègia de vacunació" recordant que no es va aturar l'administració d'AstraZeneca i que es va invertir l'odre i es va començar a immunitzar abans que a d'altres llocs als joves a partir dels 16 anys.

Martínez Benazet ha informat que els 16 positius des d'ahir incrementen fins a 14.924 els afectats en total, amb 199 casos actius, un malalt menys dels que hi havia dijous. Les altes de les últimes hores han estat 17 i ascendeixen a 14.596 recuperats de la infecció.

Joan Martínez Benazet ha comentat que la pressió hospitalària continua sent baixa perquè tot i que ahir hi havia dos ingressats més a planta "tenen poca gravetat i serà alta properament". El centre té 5 malalts amb la Covid, tres a planta i 2 a l'UCI, sobre els que ha indicat que un és resident al Principat i l'altre turista "i són els mateixos des de l'inici de la cinquena onada perquè costa moltíssim treure la ventilació mecànica".

tracking