COMERÇ INTERNACIONAL

Les importacions de béns cauen un 0,5%

Pel que fa a l'energia, la variació percentual de les importacions és d'1,8% menys

Els ingressos per la taxa a la importació de tabac cauen per segon mes consecutiuARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les importacions de béns durant el juliol ha sumat 113,56 milions d'euros, amb una variació percentual negativa del 0,5% respecte el mateix mes de l'any anterior. Segons ha fet públic el Departament d'Estadística avui, sense el capítol "Energia" la variació percentual de les importacions és d'un 1,8% menys. En canvi, pel que fa a lesexportacions de béns, han sumat 14,91 milions d’euros, amb una variació percentual positiva del 19,3% respecte al mateix mes de l’any anterior.

Si comparem les dades d’importacions respecte al mateix període d’abans de la pandèmia (2019), es pot observar que grups com "Transport", "Joieria" i "Construcció" han assolit els nivells d’abans de la crisi sanitària. Pel que fa d’altres grups com "Begudes i tabac" i "Vestit i calçat" la seva tendència és a l'alça a punt de recuperar els nivells del 2019. En el cas de la partida "Industrial" la tendència cap a la recuperació per aquest 2021 es manté entre els grups esmentats anteriorment, sent en aquest cas més estable.

Pel que fa a l’acumulat dels darrers dotze mesos, les importacions han tingut un valor de 1.186,96 milions d’euros, la qual cosa representa una variació percentual negativa del 14,5% respecte a l’acumulat del període anterior. Sense el capítol "Energia", les importacions en valor representen un -14,2% menys que al mateix període. Sense tenir en compte la importació excepcional de la partida "Diversos" del "capítol 97 Objectes d’art, de col·lecció o d’antiguitat" pel juny de l’any passat, la variació és del -0,1% respecte l’acumulat del període anterior. Així mateix, pel que fa a les exportacions, han tingut un valor de 172,12 milions d’euros, amb un augment del +63,7%.

tracking