Govern ultima la vacunació a partir de 12 anys per al setembre

Xavier Espot ha anunciat que Salut estudia que la gent més vulnerable rebi la tercera dosi el mes que ve

Les autoritats durant el dinar tradicional a AINAFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els menors d'entre 12 i 16 anys podrien començar a vacunar-se a partir de setembre. Així ho ha anunciat el cap de Govern, Xavier Espot, després visitar AINA i de dinar amb els nens i nenes de les colònies a Canillo. Espot ha assegurat que "la reflexió avança a bon ritme i és probable que de cara a setembre obrim voluntàriament aquesta vacunació".

El Govern recomanarà proactivament rebre el vaccí als menors immunodeprimits, vulnerables des del punt de vista sanitari o que convisquin amb persones vulnerables. En canvi, adoptarà una posició més passiva de cara a la inoculació dels nens que no formin part d'aquests col·lectius, obrint-los la porta a immunitzar-se però sense realitzar una campanya.

Espot també ha admès que al setembre es podria començar a aplicar una tercera dosi a la gent més vulnerable, començant per les persones grans ingressades en centres sociosanitaris. En aquest sentit, el cap de Govern ha assegurat que cada cop hi ha més estudis que demostren que un tercer recordatori de la vacuna podria incrementar la immunitat.

Pel que fa a l'oci nocturn, Espot descarta reobrir-lo perquè no és "prudent" donada la situació actual. De fet, el cap de l'executiu ha apuntat que un dels motius pels quals Andorra ha pogut contenir el virus ha estat la decisió de no reobrir les discoteques. En aquest sentit, creu que seguir amb el paquet d'ajudes al sector és la decisió "més assenyada". Ara bé, no descarta fer altres proves pilot, atès que no hi va haver cap contagi en el primer estudi d'aquestes característiques, encara que assenyala que les condicions en què es realitzen són incompatibles amb una obertura generalitzada.

Dinar a AINA

El dinar de l'executiu a les colònies AINA s'ha convertit en una trobada habitual els darrers estius. El cap de Govern, Xavier Espot, acompanyat perla ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó; la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla;la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva; la ministra d’Afers Socials, Joventut i Igualtat, Judith Pallarés; el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo i la ministra d’Administracions Públiques i Participació Ciutadana, Trini Marín, han compartit una estona aquest migdia amb els infants i els monitors participants en les colònies.

tracking