La Unió de Bars se sent discriminada pel Govern

El col·lectiu lamenta que no se l’hagi inclòs a la taula de treball que es va convocar per abordar la falta de mà d’obra a la restauració

La terrassa d'un bar d'Andorra la Vella.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els portaveus de la Unió de Bars han fet públic que se senten desatesos per part de Govern. “Sempre hem estat col·laborant i fent tot el que se’ns ha demanat. I ara, en canvi, ens trobem que no ens tenen en compte per a certes coses”, va lamentar ahir Francesc Medina, portaveu de la Unió de Bars. L’origen del conflicte rau en la celebració d’una reunió de treball que Govern va convocar de manera urgent dijous per atendre la problemàtica de falta de personal que està afectant el sector de l’hoteleria, el comerç i la restauració. La reunió en qüestió va ser gestionada per Sergi Nadal, director de Turisme, i va comptar amb la presència de la Confederació Empresarial (CEA), la Cambra de Comerç, la Unió Hotelera i altres associacions professionals del sector. Un fet que no ha acabat de convèncer la Unió de Bars, que se n’ha sentit exclosa. “No és qüestió d’estar contínuament en contacte amb Govern, sinó que demanaríem que no se’ns exclogués d’aquest tipus de reunions”, va reclamar Medina. En al·lusió, el Govern va argumentar que es va convidar la CEA com a representant de tots els empresaris i que “només es va convocar els hotels perquè és el sector que es troba més afectat a nivell d’implicació”.

Una taula sectorial

La rèplica no va ser ben rebuda per part de la Unió de Bars, que considera que s’està atorgant més importància al sector hoteler. “És millor la restauració d’un hotel que la restauració d’un bar?”, va preguntar el portaveu, per afegir que “sembla que el nostre sector no serveixi per a res”. “Nosaltres no neguem que els hotels siguin els més afectats, però estem parlant d’un problema comú a tota restauració. Per tant, hauríem de buscar solucions per a tots, no només per als hotels”, va denunciar Medina. És per això que el portaveu troba a faltar que no s’hagi convocat una taula sectorial amb totes les variants de la restauració. “Uns tindran uns problemes a un nivell i els altres en un altre. Només volem que se’ns escolti. Potser hauríem pogut aportar una bona idea i se l’han perdut”, va afegir Medina.

Els representants de la Unió de Bars van enviar ahir al matí un comunicat als mitjans en què feien pública una queixa dirigida a Govern per no haver-los convocat per donar l’opinió a les reunions convocades per abordar la falta de mà d’obra a l’hoteleria i la restauració. Asseguren que el Govern “s’obstina a fer-nos transparents i convertir-nos en un sector condemnat a la desaparició amb aquestes polítiques d’oblit i menyspreu”. També s’hi explica que el grup d’empresaris de petits negocis no havia estat cridat per participar en les reunions que el Govern va iniciar dijous amb la CEA i representants del sector de l’hoteleria i la restauració per trobar solucions per cobrir la mancança de treballadors. El comunicat remarca que el col·lectiu està patint problemes de personal i econòmics, i que també paguen impostos, llum i telèfon, i que han quedat de nou “oblidats” perquè remarquen que “hem participat, ajudat i recolzat en tot el possible, donant la nostra humil opinió” en aquesta situació de crisi provocada per la pandèmia al seu sector. Per tots aquests motius, la Unió de Bars reclama ser tinguda en compte perquè “som petits però existim i encara que no siguem els més llestos ni els més preparats, sí que som els més orgullosos”, ja que afirmen que s’han preocupat per tenir els negocis lliures del virus. Els empresaris deixen clar que tot i haver estat “ignorats” en aquesta ocasió segueixen mostrant-se a disposició del Govern per al que pugui necessitar, però tampoc saben fins quan.

tracking