Ocupació

Primera reunió per estudiar la manca de treballadors al sector turístic

L'hoteleria, la restauració i el comerç són els sectors més afectats

Trobada per estudiar la manca de treballadors al sectors turístic

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest matí ha tingut lloc la primera reunió del grup de treball creat per tractar lafalta de mà d'obra per alguns sectors del país, amb l’hoteler, la restauració i el comerç com a principals afectats. Sergi Nadal, director del departament de Turisme, coordinarà el grup, format per tècnics de diferents ministeris.

La primera trobada ha servit per posar sobre la taula les demandes i punts de vista dels diferents actors, per abordar la situació actual però amb la voluntat de trobar una solució que permeti afrontar amb garanties també la pròxima temporada d’hivern, a més de l'estival de 2022.

El sector ha proposat canvis a la normativa actual, com ara flexibilitzar alguns dels requisits per poder venir a treballar, o ampliar facilitats relacionades amb el dia a dia dels empleats, com ara l’ampliació dels horaris del transport públic.En la trobada hi han participat els secretaris d’Estat d’Economia, Èric Bartolomé, i de Justícia i Interior, Joan León; diversos tècnics dels ministeris de Presidència, Economia i Empresa i Turisme; i representants de la CEA i la Cambra de Comerç.

tracking