Les matriculacions de vehicles baixen un 16% al juliol

Els concessionaris van fer 424 transaccions i l'any passat havien estat 506

Evolució de les les matriculacions al juliolEstadística

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les matriculacions de vehicles han caigut un 16,2% al juliol amb un total de 424 operacions davant les 506 que s'havien registrat el juliol del 2020, segons publica Estadística aquest matí. Les vendes de turismes han estat 276 per les 325 de l'any anterior, de motocicletes i ciclomotors hi ha hagut 18 matriculacions menys i de camions i camionetes la disminució és de 6 transsacions.

El departament d'Estadística detalla que pel tipus de carburant hi ha hagut una baixada de les matriculacions de vehicles de gasoil i de gasolina mentre que augmenten les de vehicles elèctrics amb 16 operacions, cinc més que el juliol anterior. I també augmenten les vendes d'híbrids, tant de gasolina endollable, amb 9 transsacions més que fa un any, com les de no endollable i el mateix succeeix amb els híbrids de gasoil. Les matriculacions delsno endollables d'aquest carburan passen de 4 el juliol del 2020 a 11 el mes passat.

Les xifres globals del 2021 continuen tot i aquest descens per sobre de les de l'any passat. El recull de dades mostra que del gener al juliol d'aquest any s'han matriculat 2.611 vehicles que representen un 41% més que les 1.852 del mateix període del 2020.

Les dades recollides per Estadística fan referència a les matriculacions de vehicles per concessionaris de l'Associació d'Importadors de Vehicles d'Andorra (AIVA) i a les que es fan per importacions d'altres intermediaris o particulars.

tracking