Salut ajorna el pagament de les proves de la Covid

L'increment de la variant Delta deixa temporalment sense efecte els cobraments de les TMA i dels tests ràpids d'antigens

PCR de pagament per obtenir la residènciaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha comaregut en la roda de premsa psoterior al consell de ministres i, després de destacar el menor impacte de la cinquena onada de la pandèmia mundial respecte a les seves predecessores, ha fet referència a l'ajornament dels pagaments per a les proves de la Covid. Benazet ha confirmat que el Govern ha decidit deixar temporalment sense efecte les tarifes de pagament del preu públic de les TMA i dels tests ràpids d'antigens degut a l'increment de la variant Delta.

Inicialment, estava prevista l'activació de les tarifes de cara al 16 d'agost, però finalment Govern ha decidit que només s'hauran de pagar quan el nivell de control sobre la pandèmia ja sigui molt elevat. Benazet també ha destacat l'impacte menor de la Covid gràcies a l'estratègia de vacunació seguida a Andorra, començant a vacunar molt abans que altres països desde 16 anys.

Vacunació als menors de 16 anys

Benazet ha explicat que registrar-se per dur a terme la vacunació per a menors de 16 anys serà possible en cas de tenir alguna patologia que els pot fragilitzar o que conviuen amb persones de risc. Respecte a la resta de persones en la franja d'edat que va des dels 12 als 16 anys, el ministre assegura que hi ha preparada una remesa de vaccins Moderna per si Govern decidís, junt amb el comité tècnic i científic, vacunar tota la franja. Tanmateix, és una decisió que encara s'està valorant.

tracking