JUSTÍCIA

Una 'influencer' francesa va fer publicitat encoberta d'una empresa d'Andorra

La 'influencer' francesa Nabilla Benattia-Vergara.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La influencer francesa Nabilla Benattia-Vergara ha estat multada per fer publicitat de l’empresa Tradelerbitcoin, amb seu a Andorra, sense informar que el contingut que estava donant estava patrocinat. La direcció general de competència, consum i control de fraus de França (DGCCRF) va interposar una multa de 20.000 euros a la influencer per no haver especificat que darrere els comentaris que feia sobre els bons resultats de les inversions en criptomoneda en aquesta empresa hi havia un interès econòmic per part seva perquè estava fent publicitat de Tradelerbitcoin, segons publiquen mitjans del país veí.

Els fets motiu de la sanció van succeir el 2018, quan Nabilla Benattia-Vergara, que té 6,6 milions de seguidors a Instagram, va fer recomanacions via Snatchap sobre els beneficis de les inversions en bitcoin fent servir l’aplicació de l’empresa amb seu a Andorra. La influencer va assegurar que havia invertit 1.000 euros i que en poc temps n’havia obtingut 800.

L’entitat francesa ha calculat la multa per a la influencer per l’equivalent a la remuneració que va tenir per l’operació amb l’aplicació de criptomonedes, i s’aplica la sanció per la publicitat encoberta i pel contingut del missatge, que es considera enganyós per no advertir que aquesta inversió podia comportar algun risc.

tracking