Tributs

Hisenda espanyola no podrà perseguir esportistes per tributar a Andorra

La residència fiscal no es determina pel lloc en el qual competeixen

El Campionat del Món de MotoGP arrencarà amb dues curses a JerezMOTOGP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un gran nombre d'esportistes d'elit espanyols, destacant especialment els pilots de MotoGP, es declaraven no residents a Espanya i traslladaven la seva residència fiscal a altres països, entre els qualshifiguraven Andorra, Mònaco o Suïssa. Competidors que veien com l'Agència Estatal d'Administració Tributària (AEAT) acabava atraient la seva residència fiscal cap a Espanya per exigir-los l'ingrés d'elevades quotes tributàries o imposar-los sancions extraordinàries.

Segons les informacions publicades a 'CincoDías', el Tribunal Econòmic-Administratiu Central (TEAC) ha resolt, en una resolució guanyada el passat mes de juny perCuatrecasas, que el criteri seguit per l'AEAT a l'hora d'atreure la residència fiscal d'aquest tipus d'esportistes professionals és problemàtica. L'obligatorietat de tributar a Espanya per passar més de183dies de l'any en territori espanyol no seria aplicable en aquests casos, en els quals l'esportista es passa gran part de l'any viatjant i participant en esdeveniments esportius la majoria dels quals són fora del seu país d'origen.

La resolució destapa les incoherències de l'AEAT a l'hora de considerar la residència fiscal (es basenen el fet queEspanya és el país que acull més carreres), ja que són criteris amb els quals es podria concloure que tots els pilots de MotoGPhaurien de tributar a Espanya. La decisió del tribunal farà que es facin estudis individualitzats de cada cas.

tracking