Sucessos

Detinguda una resident francesa per una estafa piramidal

Catherine Techer va ser arrestada dimecres acusada per un frau que s'estima supera els 3 milions d'euros

Catherine Techer en el seu canal de YouTubeYouTube

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia va detenir dimecres una resident francesa, Catherine Techer, acusada d'un delicte patrimonial d'estafa per ser la responsable d'una suposada estafa piramidal en el marc de l'operació anomenada Top, segons ha informat el cos. La dona, de 51 anys, tenia una societat a Andorra que venia a través de To the Top una mena de moneda virtual i les víctimes de l'estafa són centenars de clients francesos i belgues que resideixen tant al Principat com a l'estranger. La policia ha anunciat que es calcula que el frau podria ascendir a més de 3 milions d'euros.

El cos de seguretat ha indicat en un comunicat que la investigació es va iniciar a mitjans del gener quan es va rebre la primera denúncia d'una persona afectada per l'estafa piramidal. Els agents van detenir la dona dimecres i van fer un escorcoll al seu domicili "on es va incautar un vehicle d'alta gama, diversa documentació i aparells electrònics", detalla la policia. I hi afegeix que també es va escorcollar "la seu social de l'empresa de viatges concernida on també va ser requisada diversa documentació i ordinadors".

L'operativa suposadament fraudulenta consistia en la venda de la moneda virtual que els clients podien reconvertir en viatges o podien buscar altres persones per revendre les monedes, el que ha anat ampliant la base de persones presumptament afectades per l'estafa piramidal. Catherine Techer té un canal de YouTube per difondre l'activitat que feia i captar clients. En la plataforma es poden trobar vídeos de persones que expliquen els beneficis que té invertir en aquestes operacions i encoratja els compradors a informar altres famílies del rendiment que poden obtenir amb aquesta operativa que publiciten com interessant pensant en el futur dels fills.

La UIFAND investigava des de feia temps els moviments de la societat de la resident francesa i finalment s'ha produït l'arrest de Techer, segons ha pogut saber el Diari.

La causa està judicialitzada i la investigació per la presumpta operativa delictiva continua oberta.

tracking