Espot descarta aplicar restriccions “ara” a les persones no vacunades

L’executiu no preveu en aquest moment condicionar l’accés a espais privats i públics

Espot descarta aplicar restriccions “ara” a les persones no vacunadesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El cap de Govern, Xavier Espot, va descartar ahir l’aplicació ara per ara de restriccions a les persones que no estan vacunades per accedir a locals tant públics com privats, com ara cafeteries, cinemes i gimnasos, entre d’altres, com estan fent països arreu d’Europa com França o Itàlia.

Espot va afirmar que el Govern “no s’ho planteja, en tot cas ara”, però, tot i que va assegurar que mai no ha estat partidari de mesures restrictives, “entén” els països que han pres mesures en aquesta direcció i no les descarta “en un futur”.

En l’actualitat, França exigeix presentar el passaport de vacunació o un test de Covid negatiu per accedir a reunions públiques amb un aforament superior a 50 persones, però a partir del mes d’agost la necessitat d’aquest passaport s’estendrà a restaurants, bars i mitjans de transport. Unes mesures que també seran d’aplicació a Itàlia en el mateix sentit a partir del 6 d’agost.

Amb relació a l’augment de casos de la Covid en les darreres setmanes, el cap de Govern va descartar “incrementar excessivament les restriccions”. Espot va relatar, a més, que “no hi ha res en ment, però pot ser que avaluem la situació i puguem de manera puntual establir alguna restricció concreta, però en termes generals les decisions que s’han pres ens han permès contenir la propagació de la pandèmia, especialment entre la població més vulnerable”. Precisament, el cap de Govern va vincular les possibles restriccions a l’evolució del percentatge de persones vacunades a Andorra i es va mostrar confiat que “serà superior a la dels països del nostre entorn”.

En darrer terme, el cap de Govern va ser crític amb les persones que s’han negat a vacunar-se en espera que s’assoleixi l’anomenada immunitat de grup i les va instar a canviar de pensament, sobretot de cara a l’hivern i a la possible aparició de variants encara més contagioses que la Delta, causant principal de la cinquena onada.

tracking