Cultura

Finalitza l'ArtCamp amb l'exposició 'Colors per al Planeta'

L’èxit de l’edició planteja als organitzadors exportar el projecte en altres països del món.

Exposició 'Colors per al Planeta'Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ordino ha posatpunt finala la 7a edició de l'ArtCampamb la inauguració de l'exposició 'Colors per al planeta', la mostra que s'exposarà a l'Era Rossell fins al 31 de juliol i on es podran veure la setantena d'obres que han realitzat els artistes de la trobada d'enguany. Durant l'acte els artistes han fet la lectura d'un manifest amb 19 objectius per al desenvolupament sostenible i posteriorment ha tingut lloc una performance a càrrec d'un artista provinent de Benín.

"L'objectiu és doble: que els artistes puguin crearperòtambé que es produeixi un intercanvi cultural" ha fet comentat Maria Ubach, ministra d'Afers Exteriors durant la presentació. "També és important proporcionar un espai de diàleg a artistes que provenen de països en conflicte" ha afegit. De fet, el projecte estàrecolzatper la Unesco i està concebut per promoure la cultura de la pau.

Aquest any han participata latrobada 24 artistes de cinc continents diferents, entre ells, 4 d'andorrans. Es tracta d'una celebració bianual que en un primer moment havia de tenir lloc el 2020peròles circumstàncies derivades de lapandèmiaho van impedir. Ubach ha destacat que seguiran treballant juntament amb la Comissió Andorrana de la Unesco per a reprendre el cicleal 2023. "Ara pretenem replicar el projecte en altres llocs. Ja s'ha fet a Malta. La idea, doncs, és projectar l'ArtCampen altrespaïsosdel món" ha anunciat.

tracking