Ocupació

Un 21% menys de demandants de feina respecte el maig

Actualment hi ha només hi ha 82 persones en Suspensió temporal del contracte

Servei d'ocupació

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nombre global de demandants al Servei d'Ocupació d’Andorra (SOA) en recerca de feina a final del mes de juny del 2021 és de 847 persones, el que representa una baixada del 21,6% respecte al mes anterior (1.080 persones). Seguint amb la línia endegada pel Govern, la voluntat és seguir treballant per estabilitzar aquesta xifra, que va assolir el pic més alt a mitjans de juny de l’any passat a causa de la situació provocada per la COVID-19. Per assolir l’objectiu s’han impulsat diferents polítiques de foment de l’ocupabilitat que han afavorit la reducció del nombre d’inscrits al SOA.

El nombre total de llocs de treball oferts a final del juny és de 1.105. Una xifra representa un augment respecte al mes anterior del 36,6%, quan s’oferien 809 llocs de treball.Pel que fa a l’ajut per desocupació involuntària, 198 persones percebien al juny la prestació i 88 la prestació econòmica ocasional d’activitats relacionades amb la temporada de neu. Això suposa una disminució del 16,5% respecte les dades registrades el mes anterior en relació a la desocupació involuntària.

També s’ha informat, durant la roda de premsa, que a finals del mes de maig del 2021 hi havia 36.631 assalariats, una xifra que suposa un increment del 3,6% en comparació amb el mateix mes de l’any 2020 (35.364 assalariats). Es destaca, a més, que actualment hi ha només hi ha 82 persones en Suspensió temporal del contracte (STCT) o de Reducció de la jornada laboral (RJL): 43 en RJL i 39 en STCT.

tracking