Infrastructures

Les obres a Bixessarri començarien a mitjans d'agost

Les constructores tindran 10 dies per presentar els seus projectes

Bixessarri avui després de les inundacions

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les riuades i els desperfectes que hi van haver a Bixessarri fa un mes va ser una empenta per a que el Govern comencés a treballar en el projecte de sanejament de la CG6. Els nous incidents que es van produir ahir només van ser una ratificació de la necessitat de millorar el drenatge i reparar les parts de la carretera que han quedat malmeses durant les últimes setmanes, ja que el projecte de remodelació estava implsat des de feia setmanes.

En el consell de ministres d'avui, s'han licitat les obres per iniciar la remodelació de la carretera i les empreses tindran entre 10 i 15 dies per presentar les seves propostes de millora. Set dies després, entre la primera i segona setmana d'agost, s'adjudicarà el projecte per poder començar les obres, entre la tercera i la quarta setmana.

Tot i que encara és necessari saber qui durà a terme el projecte per saber-ne la inversió total, Víctor Filloy sí que ha respost sobre les actuacions previstes. La primera serà per resoldre la poca capacitat de canalització de Bitxessarri: es passarà de la canalització actual -de 80 centímetres de diàmetre- a una galeria transitable de dos metres per dos metres. També es repararan els desperfectes de la borda inferior i d'Aixàs, descalçades pels últims temporals. Tot i que ha especulat amb la data de principi de les obres, el ministre no ha esmentat quan podrien estar acabades.

Tractament de talussos de la xarxa de carreteres

El Govern també ha aprovat la licitaciódels treballs de tractament de talussos de la xarxa de carreteres.L’objectiu de les obres és aconseguir l’estabilització, sanejament i protecció de 2 talussos de la xarxa de carreteres a la CG1, zona d’Aixovall i la CG6 a la zona del Barreró i el talús rocós a la zona del Consell General, per minimitzar el màxim possible el risc de despreniments sobre la plataforma de les vies.

tracking