Informe anual del 2020

Ubach diu que falta personal al ministeri d'Afers Exteriors

Ubach diu que falta personal al ministeri d'Afers Exteriors

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, considera que manca personal a la cartera que dirigeix. Ho va afirmar ahir durant la presentació de l’informe anual del 2020 del departament a la Comissió legislativa que es va celebrar al Consell General. Ubach va manifestar que el ministeri “és molt petit” i els reptes d’Andorra en l’àmbit internacional són molt nombrosos, per la qual cosa “cada vegada hem de coordinar més qüestions i fer seguiment de diverses temàtiques”. “El nostre objectiu és transmetre la informació d’Andorra a tots els nivells i realitzar un bon seguiment d’aquests, per aquest motiu requerim més dotació de personal”. El ministeri compta amb un total de 78 treballadors, des d’ambaixadors, tècnics i diplomàtics, i Ubach ha incidit en el fet que Afers Exteriors traurà una trentena de noves places a concurs i espera que puguin entrar més col·laboradors que reforcin l’activitat de la cartera.

Durant la compareixença, Ubach també va assenyalar que gran part de la feina del ministeri durant l’any passat es va centrar en la gestió de la pandèmia de la Covid, com per exemple l’atenció del telèfon 188, el treball en l’àmbit consular i els convenis per a l’arribada de les vacunes al país. A més, va incidir en què el nombre de persones inscrites al registre de viatgers del Govern quasi es va duplicar, passant de 227 el 2019 a 409 l’any passat.

Tanmateix, va apuntar que tot i la irrupció del virus, el ministeri va poder seguir amb la seva activitat natural. La titular d’Afers Exterior va destacar que van assolir un total de 18 acords bilaterals i que es van signar 31 convenis multilaterals al llarg de l’any passat, com l’adhesió a l’FMI.

tracking