Bit2Me no està donada d'alta al registre de comerç

El Govern respon a la demanda formulada per terceravia sobre l'empresa de compra-venda de criptomonedes

Una de les publicitats desplegades pels carrers del Principat de Bit2MeFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Govern ha informat que Bit2Me, que s’anunciava a la via pública, no està donada al registre de comerç i que, per tant no pot desenvolupar cap activitat a Andorra. A demanda del president de terceravia, Josep Pintat, el ministre de Finances, Eric Jover, en una resposta escrita, precisa que la publicitat en qüestió feia referència a la compra-venda de monedes virtuals, una activitat no regulada a Andorra i, per tant, no sotmesa a la supervisió de l’Autoritat Financera Andorrana (AFA). En la web de l’empresa Bitcoinforme, que opera amb la marca comercial Bit2Me, s'ofereixen però serveis reservats a entitats de pagament i diner electrònic oferts per Bit2Me a través de diversos partners, entre els quals una enbtitat espanyola autoritzada a operar el Banc d'Espanya però no a Andorra

El president del grup parlamentari de terceravia, Josep Pintat, va demanar a Govern, davant l'avís de l'AFA que advertia en un breu comunicat que "la societat Bitcoinforme, SL no disposa de cap tipus d’autorització ni està registrada a l’AFA" per tant "no es garanteix a Andorra cap tipus de protecció als potencials clients o inversors", en virtut de quina legislació aquesta societat "té dret a operar a Andorra".

D'altra banda, en la resposta publicada avui al Butlletí del Consell General, l'executiu recalca que "cal discernir entre les activitats que suposadament volia desenvolupar la societat relacionades amb activitats regulades de l’àmbit financer, i per tant sota la supervisió de l’AFA, i aquelles altres que no es troben regulades". Afegeix que "qualsevol activitat econòmica que es desenvolupa al Principat d’Andorra necessita estar donada d’alta al Registre de Comerç. No obstant, no consta cap registre de comerç associat a l’empresa Bitcoinforme, SL, suposadament responsable de la publicitat a la via pública"

tracking