Justícia

El fiscal vol vuit anys de presó ferma per a l'infermer de la fel·lació

La defensa reitera la petició d’absolució al Tribunal Superior per manca de proves

El fiscal vol vuit anys de presó ferma per a l'infermer de la fel·lacióFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La fiscalia sol·licita que es condemni a vuit anys de presó ferma l’auxiliar d’infermeria que va fer una fel·lació a un pacient acabat d’operar mentre es trobava ingressat a planta de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell. El ministeri públic considera que la pena principal imposada en primera instància pel Tribunal de Corts és superior a cinc anys de presó ferma, per la qual cosa la presó condicional també ha d’esdevenir ferma. Ho va sol·licitar durant la repetició de la vista oral del cas al Superior, la qual es va realitzar de manera obligada pel Constitucional, que va considerar que s’havien vulnerat els drets fonamentals del processat quan va ser jutjat a la Sala Penal pel recurs que va presentar a la sentència de primera instància, que el penava a sis anys de presó ferma i un període d’inhabilitació de vuit anys pel delicte major d’actes sexuals sense consentiment sobre una persona especialment vulnerable per raó de la seva malaltia o situació i a dos anys de presó condicional pels tocaments previs a l’acte.

El judici es va iniciar amb la demanda, per part de la defensa, de recusar els membres del Tribunal Superior al·legant que són els mateixos que el van jutjar a la primera vista, motiu pel qual va considerar que el seu client no disposa del dret a tenir un tribunal imparcial i independent de la causa. Tot i l’emissiva de la lletrada, els magistrats de la sala penal van rebutjar la petició exposant que no hi ha suficients experts en dret penal. Durant el desenvolupament del cas, la víctima va tornar a reproduir els fets succeïts a finals d’agost del 2015 i que ja va exposar al juny de l’any passat davant de Corts, tot fent èmfasi que el processat li va dir “que la tenia molt grossa” i li va fer una fel·lació en tres parts “perquè vigilava que no vingués ningú” i amb la qual “no vaig tenir cap erecció ni vaig ejacular”. També va tornar a declarar davant els magistrats l’acusat, qui va manifestar que en cap moment va cometre cap infracció i va assenyalar que la seva relació amb el pacient sempre havia estat professional i respectuosa.

Per la seva banda, la defensa va tornar a posar sobre la taula la petició d’absolució en considerar que no hi ha proves fermes per verificar els fets i va demanar que si el tribunal el considera culpable, se’l condemni a un període d’un any i mig de presó condicional.

tracking