Aprovat per unanimitat la creació del Marc andorrà de qualificacions

El Consell General també ha aprovat la modificació de la durada del batxillerat professional, que passa de tres a dos cursos

La ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, conversa amb el cap de Govern, Xavier Espot.M.F

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Consell General aconsegueix la unanimitat en els tres punts que aquest dijous es debatien sobre educació. Primerament s'haaprovat el projecte de llei de creació del Marc andorrà de qualificacions per assentiment. La ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, ha destacat que aquest "té una triple finalitat" com és l'aprenentatge al llarg de la vida; impulsar eines de qualitat i afavorir la transparència de les qualificacions d'Andorra. La ministra ha recordat que els organismes internacionals demanen al govern que es doti demarcs nacionals i que per tant l'impuls d'aquest marc andorrà s'emmarca també en aquesta finalitat. Ha manifestat que amb aquest text se "situa Andorra dins les polítiques capdavanteres en matèria d'educació" i ha remarcat també que serà una eina per a noves polítiques educatives.

Així mateix ha estat aprovadala presa en consideració de la proposició de llei de taxes de l'Agència de Qualitat de l'Ensenyament Superior d'Andorra (Aqua). Vilarrubla ha explicat que l'executiu ha emès un criteri favorable i que la modificació de llei de l'Aqua ja preveia la creació de taxes per gravar els serveis que presta l'agència, que han augmentat de manera important en els darrers anys. La consellera demòcrata Núria Rossell ha defensat que des de la majoria s'ha impulsat aquesta proposició per impulsar "una nova font de recursos" a l'Aqua per "garantir el màxim nivell d'exigència de l'ensenyament" que s'ofereix a Andorra.

Per últim també hi ha hagut acorden el projecte de llei de modificació de la Llei d'ordenament del sistema educatiu andorrà. Tal com ha explicat Vilarrubla aquesta modificació afecta especialment la formació professional, que s'adapta a l'educació per competències. A més, s'inclou una FP inicial de dos cursos a la qual tindran accés els alumnes des del graduat de segona ensenyança, tot i que també es possibilita que aquells que no el tinguin hi puguin accedir. Tal com ha manifestat la ministra es vol "evitar l'abandonament escolar". També es modifica la durada del batxillerat professional, que passa de tres a dos cursos.

tracking