Polèmica amb el telefèric del Pic de Carroi

Trencament a Doppelmayr per la carta a Conxita Marsol

Marsol va trucar l'excònsol d'Ordino en una conversa molt tensa per fer-li arribar el seu malestar amb el document.

Trencament a Doppelmayr per la carta a Conxita MarsolFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la filial andorrana de Doppelmayr, Ventura Espot, va presentar ahir la seva dimissió a causa de l’afer entre la companyia i el comú de la capital pel concurs per construir un telefèric al pic de Carroi. Ho van confirmar fonts properes de l’empresa després que aquesta fes arribar una carta signada pel director, David Esteve, a la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, en què la companyia especialitzada en la construcció de sistemes de transport per cable afirma que el plec de bases del concurs és “molt exigent” i en la qual amenaça el comú “d’emprendre accions legals”. Espot va assenyalar que ha pres aquesta decisió perquè no està d’acord amb el contingut de la missiva i està disgustat, ja que tot i saber que s’enviaria una carta, no tenia constància del contingut “amenaçador”. Malgrat que l’empresari va presentar la dimissió, no es desvincula de l’empresa i continua com a soci.

De fet, diumenge passat l'advocat deDoppelmayres va reunir amb el cònsol menor, DavidAstrie, per comunicar-li que estaven redactant una carta per explicar els motius que els havien dut a no presentar-se al concurs, que es resumiria en què el plec de bases no encaixa amb la possibilitat real de postular per l'adjudicació, segons va informar el lletrat. Quan dimartsMarsolva rebre el documentavaentrar en colera pel seu contingut amenaçador i va contactar amb Espot per fer-li arribar el seu enuig i disgust, i alhora aquest també va quedar astorat perquè, tot i haver donat el seu vistiplau a fer la carta, era totalment desconeixedor dels termes com s'havia redactat i el to amenaçador d'aquesta. Això va ser clau per adoptar la decisió de dimitir, però també s'hi barregen motius vinculats a la seva activitat empresarial i polítics. L'expresident de la societat va parlar amb el director per comunicar-li la seva 'commoció' per la carta i la decisió de deixar la presidència.

Les mateixes fonts van apuntar que Doppelmayr era sabedor que hi havia una altra empresa que mostrava molt d’interès en el projecte i que a través de l’escrit la companyia volia mantenir-se activa dins del procés per presentar un recurs en contra de l’oferta de l’altra empresa si aquesta no es considerava viable.

LA MINORIA DIU ‘PROU’

La minoria del partit Socialdemòcrata + Independents al comú de la capital diu “prou” a la política d’esquena a la ciutadania que està duent a terme la majoria des de l’inici de la legislatura. Ho van manifestar els consellers Dolors Carmona i Sergi González en roda de premsa per denunciar l’abús dels cònsols d’Andorra la Vella, Conxita Marsol i David Astrié, en la redacció del projecte per instal·lar un telefèric que uneixi la capital i el pic de Carroi. “Creiem que en els projectes que tenen un gran impacte en la ciutadania i l’orografia de la parròquia, com el del pic, cal mostrar transparència en tot moment, des de la concepció dels mateixos fins a la redacció del plec de bases”, va exposar Carmona.

Els consellers també van posar en relleu que “ja en tenim prou d’una política d’esquena a la ciutadania, prou d’obres faraòniques, i prou als capricis de la senyora cònsol”, tot recalcant que és necessària una “política que toqui de peus a terra i que deixi de fer volar coloms”. Per cloure, van demanar responsabilitats i transparència als cònsols a l’hora de justificar el “fracàs estrepitós” del projecte tenint en compte que no s’ha presentat cap empresa per dur-lo a terme.

tracking