Salut registra 36 nous contagis en la darrera jornada

Amb el personal sanitari, ja es compleix amb un 78% de la població vacunable amb la primera dosi

Joan Martínez Benazet en la compareixença d'aquest migdiaSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministre de Salut, Joan MartínezBenazetha informat durant la roda de premsa posterior al consell de ministres que s'han detectat 36 nous contagis en les darreres24h, el que eleva la xifra total de casos des de l'inici de la pandèmia de la Covid-19 a 14.203 persones. D'altra banda, el nombre de recuperacions és de 13.809 amb 13 altes durant les últimes hores.Benazetha especificat que una d'aquestes correspon al pacient ingressat a l'hospital, per la qual cosa el centre torna a estar sense cap persona ingressada ni a la planta ni a l'UCI. La xifra de malalts actius puja a 267, 23 persones més que ahir.

Sobre les vacunes, ja s'han administrat 79.013 dosis –45.773 primeres dosis i 33.240 segones–. Concretament, avui s'han administrat 1.788 i està previst que demà en siguin 2.200. El titular de la cartera de Salut ha especificat que "amb el personal sanitari estaríem a més del 78% de la població vacunable amb la primera dosi, arribarem aviat al 80% i creiem que ho podem superar".Benazetha recordat que aquesta setmana han arribat 12.000 vacunes Moderna de França, el que assoleix el compliment de les 30.000 que el país veí va afirmar que faria arribar al Principat, i ha dit que "l'estratègia és salvar les persones de 16 a 30 anys que s'han apuntat posteriorment al registre inicial i les que quedin es dedicaran a la població general perquè així aconseguim reclutar les persones que ha tingut pànic a tipus de vacunes anteriors".

El ministre de Salut també ha confirmat que tot i el brot d'aquests dies, no s'estan superant els 200 casos actius i la taxa de reproducció està reduint-se a 1,48 "no ens acostem a onades anteriors on les dades eren molt altes". SegonsBenazetaixò és degut al fet que ara s'estan infectant les persones de 15 a 29 anys "són els darrers que han entrat en un programa de vacunació i molts encara no havien rebut la segona dosi".

tracking