Sostenibilitat

Medi Ambient modifica el reglament de la qualificació energètica

S'inclourà el component de l’índex de gasos d’efecte hivernacle

El director de l'Oficina de l'Energia i del Canvi Climàtic (OECC), Carles MiquelGovern

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha aprovat, a proposta de la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó, la modificació del Reglament de la qualificació de l’eficiència energètica en l’edificació.Fins ara, la qualificació s’establia segons una escala gradual de set nivells referint-se únicament al consum d’energia que tenia l’edifici. Les modificacions proposades introdueixen la component de l’índex de gasos d’efectes d’hivernacle i, per tant, la qualificació de l’eficiència energètica passa a establir-se en base dues components: l'índex d’energia primaris i índex de gasos d’efectes hivernacle.

Carles Miquel, el director de l’Oficina de l’Energia i del Canvi Climàtic (OECC), ha comentat quela qualificació permet que l’usuari pugui conèixer el consum energètic en energia final de l’habitatge i els costos energètics als quals ha de fer front segons la qualificació de l’habitatge.Les modificacions "pretenen la millora de la transparència i la informació als usuaris relativa a l’eficiència energètica en el mercat immobiliari, però sobretot facilitar la interpretació i l’aplicació al sector tècnic professional encarregat d’elaborar i registrar les qualificacions energètiques", ha comentat Miquel.

Millora d’eficiència energètica i generació fotovoltaica al Pavelló Poliesportiu

El Consell de Ministres també ha aprovat aquest dimecres l’adjudicació del concurs nacional per a la selecció d’un professional per a la redacció del projecte i direcció de les obres de millora de l’eficiència energètica i generació fotovoltaica al Pavelló Poliesportiu. S’ha seleccionat l’oferta de l’equip Lluis Ginjaume & Gerard Veciana (Altura, SL) per un import total de 265.200 euros, del qual 159.120 euros corresponen a redacció de projecte i 106.080 euros a la direcció d’obra.

El projecte, amb un termini d’execució de 12 setmanes, permet definir les característiques tècniques per millorar l’aïllament de la coberta i per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques per tal d’aprofitar la incidència solar de la coberta. Aquesta adjudicació és totalment complementària a les obres que s’estan duent a terme actualment al pavelló el fi de poder fer estalvi del sistema de calefacció actual i futur, embrancat a la xarxa de calor de FEDA.

tracking