PROVES COVID-19

Les TMAs i els tests d'antígens que es vulguin fer voluntàriament seran de pagament

L'executiu ha aprovat que el cost de la prova TMA sigui de 40 euros i el del test ràpid d'antigen, de 8 euros a partir del 16 d'agost

Proves TMA per detectar la CovidFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El titular de la cartera de salut, Joan MartínezBenazetha informat que el consell de ministres ha aprovat la tarifa per a la realització deTMAi tests ràpids d'antigen (TRA), aplicable a partir del 16 d'agost. A partir d'aquesta data, segons ha dit, es mantindrà la gratuïtat de les proves que es realitzin únicament per diagnosticar casos on hi hagi sospita d'infecció,els qualsrequerirand'unarecepta mèdica, un control de contactes indicat pel ministeri de Salut o bé per vigilància de la infecció, és a dir els cribratges marcats pel ministeri. La resta de proves que es facin fora del marc de la salut pública, per voluntat personal, passaran a tenir un cost per l'usuari. Així, l'Executiu ha aprovat que el cost de la provaTMAsigui de 40 euros i el del test ràpid d'antigen, de 8.

Benazetha assegurat que la tarifa que s'ha acordat és "molt ajustada" al cost del producte i a la feina que s'hagi de desenvolupar en els punts de la plaça de Braus, és a dir la realització de la prova i el lliurament dels resultats corresponents. El ministre ha justificat aquesta decisió davant la situació de la pandèmiaen la qualconsideren que "a partir de la segona quinzena d'agost ja estarà gran part de la població immunitzada".

D'altra banda ha explicat que la darrera adquisició de tests d'antígens que s'ha publicat avui alBOPAno és excepcional sinó que "ens hem d'anar proveint perquè estem en una pandèmia que seguirà el seu cursencara que la majoria de la població estiguivacunada". Pel que fa a la demanda del subministrament de tests d'antígens per a l'autoanàlisi, elministreha dit que "de moment no ho excloem, però ara mateix no considerem que sigui necessari". En aquest sentit ha dit que posat el cas, es fixaria un preu públic tot i que seria menor als 8 euros perquè no s'inclouria el cost de la realització. "Depèn de com evolucioni la pandèmia, però ara no serà una eina fonamental amb la majoria de les persones vacunades".

tracking