El Certificat Digital Covid es podrà obtenir a partir de demà

El document estarà disponible també en una aplicació mòbil la setmana vinent

França i Espanya ja reconeixen el certificat de vacunació emès per AndorraFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministre de Salut, Joan MartínezBenazet, ha explicat durant la roda de premsa posterior al consell de ministres d'avui, que a partir de demà es podrà obtenir el Certificat Digital Covid de la Unió Europea que serà vàlid a tots els països de la UEi/ode l'espai Schengen, en paper un cop es rebi la segona dosi de la vacuna. Per aquells ciutadans que no siguin vacunats demà, el poden demanar també a qualsevol Centre d'Atenció Primària o a les taules de l'Oficina COVID a laPlaçade Braus.

Benazetha afirmat que a partir de la setmana que ve, entre dimecres i dijous, hi haurà disponible una aplicació pels dispositius mòbils del certificat Covid. D'aquesta manera es podrà tenir de manera accessible i s'actualitzarà de forma immediata cada vegada que el ciutadà es faci unaTMAo una prova, segons ha explicat el ministre. Així mateix, ha demanat als ciutadans que no vagin massivament a buscar el certificat digital demà donat que la setmana que ve ja la podran baixar pel seu dispositiu.

De moment es farà servir el mateix model de França amb informació amb el codi QR per acreditar que s'ha rebut la doble pauta de vacunació, si s'ha fet unaTMAo PCR recentment o si s'ha passat la infecció fa menys de sis mesos i disposar d'un format que es pot llegir de forma més ràpida i automatitzada, després quesesignés un acord amb l'ambaixador de França,Jean-ClaudeTribolet, pel qual el país veí homologarà el certificat Covid que emet Andorra perquè sigui reconegut pels països de la UE. Tanmateix,Benazetha confirmat que amb el temps Andorra tindrà el seu propi Certificat amb Homologació QR de països tercers.

tracking