EDUCACIÓ

Vilarrubla defensa la gestió de l'ensenyament durant el confinament a la UNESCO

La ministra ha exposat a la Reunió Mundial d’Educació les mesures aplicades i conclusions extretes de la crisi provocada per la Covid-19

La ministra Ester Vilarrubla en la reunió telemàtica mundial d'educacióSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, ha participat avui telemàticament al segment ministerial de la Reunió Mundial d'Educació 2021 (GEM2021) organitzada per la UNESCO. Segons informa Govern en un comunicat, sota la temàtica "des de la recuperació a l’acceleració del progrés de l’ODS 4", vol prendre com a baseles associacions i innovacions que la comunitat educativa mundial ha creat per respondre a la pandèmia de la Covid-19 per tal d’assegurar una recuperació sostenible, resilient i inclusiva. En aquest sentit, la ministra ha format part de la taula que ha tractat les mesures i lliçons apreses durant la pandèmia així com la manera en la qual podrien servir d'exemple a d'altres països. Per altra banda, s'ha estudiat com certes accions poden impulsar-se mitjançant mecanismes de cooperació regionals i mundials que ja existeixen.

Durant la seva intervenció, segons l'executiu, la ministra ha remarcat l’aposta del Govern d’oferir una educació de qualitat per a tothom continuada. Concretament, ha explicat com es va assegurar la continuïtat de l’ensenyament durant els mesos de confinament, amb mesures com els préstecs de material informàtic, les ajudes econòmiques a les famílies que no tenien accés a internet, els seguiments personalitzats de les dificultats de cada alumne o les campanyes de cribratge massives que s’han realitzat a les aules.

Està previst queels participants en la reunióaprovin la proposició per crear un mecanisme de cooperació mundial en el sector de l’educació que permeti millorar les funcions i disposicions institucionals que ja existeixen.

tracking