Govern afirma que la contractació de Cases & Lacambra responia a facilitar la llei

L'executiu ha respost a la demanda del president del grup parlamentari Terceravia, Josep Pintat

Cases & Lacambra no ha cobrat res per la rescissió del contracte de serveisSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El president del grup parlamentariTerceravia, Josep Pintat, va demanar a Govern el motiu de la contractació de l'empresa Cases & Lacambra,SLUpels treballs d'assessorament en la redacció de les esmenes a la Proposició de llei de la representació digital d'actius mitjançant l'ús de la criptografia i de la tecnologia de llibre registre distribuït iblockchain. Concretament, va sol·licitar perquè s'havia contractat aquest bufet d'advocats per aquesta tasca "quan no és de la seva competència".

Davant la seva demanda, Govern ha publicat al Butlletí del Consell General d'avui la resposta per part del ministeri de finances on defensen que aquesta proposició de llei és innovadora i que el seu àmbit d'aplicació representa una oportunitat de diversificació de l'economia del país.Tanmateix, justifiquen que si no es fa adequadamentpotrepresentar riscos reputacionals i per aquest motiu l'executiu ha considerat la necessitat de fer-ne una anàlisi en profunditat tant per part del ministeri de finances com de les altres institucions financeres públiques del país (AFA iUifand). En aquest sentit, el Govern lideraria el procediment portat a terme pel ministeri amb coordinació amb aquestes institucions i encomanaria també un assessorament transversal. Aquest últim, dut a terme per l'empresa en qüestió facilitaria la tasca dels grups parlamentaris donat que el bufet redactaria les possibles millores que caldria efectuar al text normatiu sota la forma de proposta d'esmenes.

Així mateix asseguren que el Govern no ha volgut assumir competències del Consell General sinó que volien ajudar els grups parlamentaris en la tasca d'anàlisi d'un text complex. Tanmateix, davant la polèmica sorgida van decidir anul·lar l'encomanament d'assessorament.

tracking