SANITAT

El Pla Integral de Salut Mental i Addicions segueix sense pressupost

Benazet assegura que les 62 accions que preveu estaran en marxa a finals de 2023

Joan Martínez Benazet en la compareixença d'aquest migdiaSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, juntament amb la secretària d’Estat de Salut, Helena Mas, i l’assessor en salut mental del ministeri, Pere Bonet, han exposat el primer esborrany del Pla Integral de Salut Mental i Addicions (PISMA) davant la Comissió Legislativa de Sanitat.

El PISMA defineix l’estratègia 2021-2030 i les accions necessàries per desenvolupar un model d’atenció en salut mental i addiccions que garanteixi el dret a la salut mental de la població. Concretament, la proposta es divideix en sis eixos i 14 línies estratègiques que preveuen 62 accions. Malgrat que el pla encara no té un pressupost assignat, Mas ha assegurat que la intenció és que a finals de 2023 aquestes 62 accions s’hagi posat en marxa. També ha posat especial èmfasi en la voluntat que té el pla de de promoció, prevenció, atenció i rehabilitació de les persones que pateixen algun trastorn mental per tal de millorar la seva qualitat de vida.

35 persones fora d'Andorra

Benazet també ha exposat que treballaran per poder retornar a Andorra les 35 persones que estan fent una estada de llarga durada en centres terapèutics fora del país. El pla preveu la construcció d’una residència per aquestes persones, però la secretaria d'Estat de Salut ha explicat que encara se n’ha de definir les característiques, perquè es tindrà en compte les necessitats d’aquestes persones. També han explicat que hi ha una mitja anual de 5 adolescents que fan estades en centres de fora d’Andorra i que, sempre que sigui recomanable, s’intentarà que puguin tractar-se al Principat.

tracking