CULTURA

El Consell Assessor del Patrimoni recalca la importància d'actualitzar la Llei

En la sessió s'han tractat els projectes de la reconstrucció del
campanar de Sant Vicenç d’Enclar i la intervenció arqueològica a la farga del Madriu

Reunió Consell Assessor del Patrimoni.SFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva ha presidit avui la segona

reunió d’enguany del Consell Assessor del Patrimoni Cultural (CAP), que en aquesta ocasió ha tingut lloc a l’edifici administratiu del Govern de manera presencial. Segons l'executiu, latrobada ha permès continuar amb les feines iniciades per analitzar un tema clau en la gestió patrimonial com és la modernització del marc legal vigent. Durant la legislatura passada, el Consell Assessor del Patrimoni Cultural va encetar una reflexió sobre la modificació de la Llei 15/2014 de la Llei 9/2003 del patrimoni cultural, per tal d’enfortir els preceptes de protecció de tots els elements

patrimonials del país. En el si del CAP hi ha una posició unànime sobre la urgència de treballar en un marc legal que garanteixi la gestió i la protecció del patrimoni cultural des d’una perspectiva més contemporània que doni resposta a les necessitats actuals.

En aquest context, una part de la sessió de treball s'ha dedicat a analitzar les propostes de lleis d'Arxius i de Dipòsit legal i d'articulat legal per a la salvaguarda del patrimoni cultural immaterial. També s'han tractatdos projectes estratègics com la reconstrucció del campanar de Sant Vicenç d’Enclar i la intervenció arqueològica a la farga del Madriu, a la Vall del Madriu-Perafita-Claror, que, a partir del setembre, centraran una part substancial de l’activitat del Departament de Patrimoni Cultural.

tracking