França homologarà el certificat Covid d'Andorra

El ministre de Salut i l'ambaixador francès han firmat l'acord aquesta tarda

Joan Martínez Benazet i Jean-Claude Tribolet han signat l'acordSFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha anunciat a l'inici de la compareixença al Consell General que aquesta tarda ha signat un acord amb l'ambaixador de França, Jean-Claude Tribolet, pel qual el país veí homologarà el certificat Covid que emet Andorra perquè sigui reconegut pels països de la UE. L'acord serveix per no haver d'esperar les negociacions amb la Unió Europea ja que es farà servir el mateix model de França amb informació amb el codi QR per acreditar que s'ha rebut la doble pauta de vacunació, si s'ha fet una TMA o PCR recentment o si s'ha passat la infecció fa menys de sis mesos i disposar d'un format que es pot llegir de forma més ràpida i automatitzada.

Martínez Benazet ha indicat que demà es donaran detalls de quan i en quins llocs s'haurà de recollir el document amb el mateix format que el de la Unió Europea per poder viatjar amb el certificat verd internacional. I ha assegurat que "aviat" les persones que rebin la segona dosi del vaccí rebran aquest certificat que serveix com passaport Covid.

Moderna per a menors de 30 anys

El titular de Salut s'ha referit també a l'administració de les vacunes de Moderna que ha subministrat França i ha especificat que els vaccins que van arribar ahir a Andorra seran per a persones d'entre 18 i 30 anys que s'han inscrit recentment a la plataforma de vacunació. Una part de les més de 12.000 dosis que permetran immunitzar a més de 6.000 ciutadans es destinaran a les persones que han passat la Covid fa menys de 180 dies i que fins ara havien quedat fora del procés de vacunació.

El ministre ha assenyalat que una vegada es completi la vacunació d'aquests dos grups els fàrmacs de Moderna que quedin disponibles es posaran a la població en general sense limitacions d'edat.

tracking