Solidaritat

'Una luz en la oscuridad' s'estrena demà a l'Illa Carlemany

El documental recorda la importància de l'educació des del punt de vista d'una adolescent

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

'Una luz en la oscuridad' és el documental protagonitzat per la Marta Borell, una noia andalusa de 17 anys que el 2017 es va desplaçar a Moçambic, en col·laboració amb la Fundació Ibo-Àrica per intentar entendre com funcionava l’educació en un país en vies de desenvolupament.

La protagonista ha explicat aquest matí que la idea del film va néixer amb la voluntat d’intentar comprendre com funcionava l’educació i les xifres d’abandonament escolar a l’Àfrica. El seu pare i director del documental, Josep Mª Borrell, ha assegurat que «volíem donar el punt de vista d’una adolescent occidental que estudia a una bona escola». Per tal de reflectir la realitat del país, el director ha apuntat que «vam anar a escoles rurals» i ha assegurat que la intenció del documental no és fer una crítica, sinó que «la nostra idea és fer un documental en positiu».

L’objectiu final de la pel·lícula, segons han reiterat, és que esdevingui una eina d’educació per als nens. Per aquest motiu, es projectarà a escoles, s’emetrà per Televisió Espanyola i estarà disponible a plataformes digitals com Amazon Prime. A Andorra, el film s’estrenarà demà a les 20 hores a l’Illa Carlemany. La sessió serà oberta al públic i l’entrada gratuïta. Per controlar l'aforament, cal reservar els tiquets al correu info@fundacionibo.org.

“L'educació és l'arma per combatre els problemes”

tracking