EQUIPAMENTS

El concurs del telefèric de Carroi queda desert

Andorra la Vella i la Massana obren un període de reflexió per esbrinar per què el plec de bases no ha convençut cap empresa

Antenes de transmissió del pic de Carroiwikiloc

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El concurs públic per a la concessió del telefèric de Carroi ha quedat desert. Les cònsols majors d'Andorra la Vella i la Massana, Conxita Marsol i Olga Molné, han comparegut a primera hora d'aquesta tarda davant dels mitjans de comunicació per confirmar que no s'ha presentat cap oferta per construir el giny. Les cònsols han explicat que ara obriran un "període de reflexió" per esbrinar per què la proposta no ha convençut cap de les set empreses que han retirat el plec de bases des que va publicar-se al BOPA. "Ho lamentem molt. Els darrers anys havia tingut converses amb empreses importants i totes mostraven interès en el projecte. Potser la pandèmia no hi ha ajudat. Estem parlant d'una inversió important i el sector de la neu ha patit molt en l'úlim any", ha declarat Marsol.

Durant la compareixença, la cònsol major de la capital ha revelat que just abans de les tres de la tarda, que és quan acabava el termini per presentar les ofertes, el comú d'Andorra la Vella ha rebut una carta de l'empresa Doppelmayr. En la missiva, la constructora afirma que el plec de bases del concurs és "molt exigent" i que aquestes condicions "fan difícil presentar-s'hi". L'empresa assegura, literalment, que no és possible presentar cap oferta "que compleixi les exigències i requisits" del concurs i que si s'adjudica el projecte a una altra empresa no descarta emprendre accions legals contra el comú d'Andorra la Vella. Marsol, que durant la roda de premsa va llegir alguns fragments de la carta, va mostrar-se sorpresa i dolguda per la reacció de la constructora. "És una de les empreses que hi havia mostrat més interès. No ens han fet una demanda d'aclariment fins a última hora", va lamentar.

tracking