Finances

Més del 95% de les declaracions duaneres hauran d'efectuar-se digitalment

Eric Jover ha presentat el projecte de digitalització dels procediments duaners

Digitalització dels tràmits duanersSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El projecte de digitalització dels procediments duaners ha estat presentat avui a càrrec del ministre de Finances i Portaveu, Eric Jover, sent acompanyat del director del Departament de Tributs i Fronteres, Albert Hinojosa. Jover ha apuntat que, amb els canvis legals aprovats el passat dimecres, s’estableix l’obligació dels agents de duanes, que tenen l’activitat de transitari, de presentar les declaracions duaneres i els documents justificatius que les acompanyen de forma telemàtica.

D'aquesta manera, tota la documentació que es desprengui d’una operació d’importació, exportació o trànsit de béns per la duana a través dels transitaris passarà de ser en paper a ser digital utilitzant un nou procediment informàtic. "És molt eficient fer aquest salt qualitatiu, que representa la digitalització de tot aquest procés", ha afirmat Jover, afegint que aquest pas també disminueix el volum de paper i, per tant, l’impacte sobre el medi ambient.

L’obligatorietat de presentar en format digital les declaracions i els documents que les acompanyen entrarà en vigor el 13 de setembre del 2021.

tracking