Andorra i Catalunya volen ampliar el conveni sanitari

Consideren que el Principat sortirà abans de la cinquena onada de la pandèmia

Trobada entre Benazet i ArgimonC. Sans

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Catalunya i Andorra treballen amb la voluntat d'ampliar el conveni a nivell sanitari que hi ha entre els dos territoris, principalment entre el Principat i l'Alt Urgell. Aquest ha estat un dels temes principals en la reunió que ha tingut lloc aquest divendres a la tarda a la Seu d'Urgell entre el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet; el conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Argimon; i l'alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega.

En aquest sentit, Benazet ha explicat que els principals punts d'ampliació d'aquest conveni són de caràcter assistencial, de recerca, en aspectes lligats a les cures intensives i també a projectes de salut mental, a banda, del compartiment de les dades epidemiològiques. De fet, la situació sanitària actual de la pandèmia amb aquesta cinquena onada provocada per la variant Delta, també ha estat un dels aspectes que s'han tractat en la reunió.

Tots dos territoris segueixen demanant a la població que limiti les interaccions socials, i també, concorden en el fet que Andorra sortirà abans d'aquesta cinquena onada per l'alt percentatge de vacunació que porta, principalment, entre la gent jove. Tot i així, el ministre de Salut, ha remarcat que "ens interessa que millori tothom perquè tots depenem de tots" i si "Catalunya va malament, anem malament nosaltres". Benazet també s'ha mostrat optimista que aquesta cinquena onada s'aplanarà aviat a tot Europa pel nivell de vacunació que estan seguint tots els països.

tracking