Energia

FEDA comença les obres a la línia d'alta tensió entre Encamp i Grau Roig per triplicar-ne la capacitat

La infraestructura ajudarà a absorbir la producció de les noves fonts d’energia renovable

L'ETR de Grau Roig.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

FEDA ha adjudicat les obres de construcció de la línia d’alta tensió entre Encamp, Ransol i Grau Roig, que substituirà la línia actual. La futura infraestructura permetrà triplicar la capacitat de transport d’electricitat actual i així ajudarà a absorbir la producció de les noves fonts d’energia renovable. A més, també contribuirà a limitar l’efecte dels pics de preus de l’energia als països veïns. D'altra banda, el projecte inclou un estudi d’impacte mediambiental i nombroses mesures concretes que tenen en compte l’impacte en la flora i la fauna i també l’impacte visual.

El director general de FEDA, Albert Moles, assegura que són uns "treballs molt importants" perquè es substituirà la línia actual "que és el la més vella i la que té menys capacitat". A més, ha comentat que la nova infraestructura permetrà "subministrar electricitat a tots els edificis d’Andorra, validar la transició energètica i balancejar els costos de França i Espanya per evitar que pugin els preus". Les obres començaran a finals de juliol i duraran aproximadament dos anys i mig, amb un cost de 18 milions d'euros.

La nova línia contribuirà a poder limitar l’impacte dels pics de preu de l’electricitat als països veïns, que és una de les prioritats de FEDA per no haver de repercutir augments de tarifes als seus clients. A més, gràcies a la nova línia, es podrà assumir el creixement del consum elèctric que es derivi de l’increment de la calefacció elèctrica o de la mobilitat elèctrica.

tracking