El PS titlla "d'aberració" que la Creu Roja opti al concurs del transport sanitari

Jordi Font critica que s'equipari l'ONG amb empreses privades en el concurs per fer el servei

Jordi Font ha presentat la proposta davant la CASS aquest matíFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El conseller del PS, Jordi Font, ha assegurat aquesta tarda que és una "aberració" que el Govern hagi inclòs en el concurs public del transport sanitari terrestre a la Creu Roja i ha criticat que "s'hagi equiparat empreses privades, que és el que diu el concurs, amb una institució, una organització, una ONG. Està faltat de tota lògica". El parlamentari ha manifestat que "en cap cas volem malmetre la bona reputació que té la Creu Roja i estaríem totalment d'acord que es fes una adjudicació directa de part del transport sanitari" a l'entitat, recordant que ja cobreix aquest servei i que s'ha de reconèixer-los la tasca que fan "i premiar-los i ajudar-los però no incloure'ls en un concurs públic".

Font ha remarcat que la Creu Roja és un organisme que no paga impostos i que no té que tenir a priori les regles de funcionament de les empreses privades i per això considera que no té sentit que hi siguin al concurs. El conseller socialdemòcrata ha recordat que demà està prevista l'obertura dels sobres de les ofertes presentades al concurs de transport sanitari terrestre convocat per Salut i ha declarat que "vull saber qui serà el xulo de Govern que serà capaç de desfer aquest entrellat" de posar a l'ONG al concurs.

El parlamentari ha apuntat que el Govern ja va fer una modificació del reglament del transport terrestre "d'una forma barruera perquè en algunes partides equipara organismes a empreses però en d'altres, no" i ha afirmat que un dels interessos que va tenir l'executiu en fer aquest canvi "era col·locar aquest organisme en aquest concurs". Jordi Font ha assegurat que d'aquesta forma "no se'ls hi fa cap favor, ans al contrari i hauríem de mirar de fer les coses de manera més seriosa". I ha incidit que la convocatòria del concurs exclou a la Creu Roja "perquè hi diu empreses" però el mateix concurs fa referència al reglament que s'ha canviat "que fa la intentona d'assimilar les competències de l'organisme a les empreses".

tracking