Afers Exteriors

Descarrega "vigilarà" les eleccions a Moldàvia

L'ambaixadora a França encapçala la delegació de la francofonia convidada pel govern del país de l'est d'Europa

Descarrega explica a 200 funcionaris la nova llei de la funció pública

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Eva Descarrega, ambaixadora d’Andorra a França i a Mònaco i representant personal del cap de Govern al Consell Permanent de la Francofonia, encapçala la missió de l'Organització Internacional de la Francofonia (OIF) que ha estat convidada per l'executiu de Moldàvia amb motiu de les eleccions legislatives anticipades del proper diumenge 11 de juliol.

Present a Moldàvia des d'ahir, la delegació es reunirà amb els principals actors i institucions implicats en la preparació i la realització del procés electoral, els líders dels principals partits polítics implicats en els comicis, representants de la societat civil i també els socis internacionals in situ, per avaluar les condicions per organitzar la votació.

El dia de les votacions, la delegació visitarà alguns centres electorals de Chisinau i es basarà en les observacions de Promo-LEX, una organització de la societat civil i sòcia de l'OIF.

Al final del procés electoral, les conclusions de la missió seran objecte d’un informe, destinat al secretari general de la Francofonia, que farà recomanacions amb vista a consolidar el marc i les pràctiques electorals a la República de Moldàvia, membre de La Francophonie des del 1996.

tracking