tanca l'exercici amb 380.000 euros de beneficis

La Mútua Elèctrica invertirà 4 milions en energia renovable

L’empresa aposta per onze terrenys on posar plaques fotovoltaiques

La Mútua Elèctrica invertirà 4 milions en energia renovableFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Mútua Elèctrica de Sant Julià de Lòria té previst invertir quatre milions d’euros en projectes d’energia renovable al llarg dels pròxims quatre anys, fins al 2024. Així va quedar palès durant l’assemblea general ordinària de la companyia, que va tenir lloc dilluns passat i en la qual es va mostrar l’anàlisi fotovoltaica que pot tenir la parròquia laurediana en onze terrenys comunals i particulars. La voluntat de la companyia elèctrica és instal·lar plaques fotovoltaiques en indrets on es pugui treure el màxim rendiment a la instal·lació i que puguin absorbir gran part o la totalitat de l’energia que es consumeix.

Malgrat que la majoria dels projectes encara es troben en una fase molt embrionària, l’empresa ja disposa de les autoritzacions corresponents dels propietaris dels terrenys per analitzar la possibilitat de generar energia renovable, però “encara no s’ha tancat cap acord”. La idea que es va mostrar durant l’assemblea és “dur a terme les onze instal·lacions, o la majoria, en un termini de sis anys vista”. Segons van exposar durant la junta d’accionistes, la Mútua podria executar les iniciatives ambientals “sense endeutar-se perquè s’autofinançaria”, tot i que també van manifestar que aquesta casuística dependria dels beneficis que es poguessin extreure de la possible venda de les participacions que l’elèctrica té de Cadí Telecom.

“Es va comentar que si s’obté el valor que es calcula, aproximadament d’1.560.000 euros, la companyia ho invertiria tot en la instal·lació d’energia fotovoltaica a la parròquia”. Tanmateix, davant la incertesa de saber si finalment es desinverteix a la Seu i quin ingrés suposaria, el consell d’administració encara no ha aprovat l’operació.

COMPTES EN POSITIU

Durant l’assemblea també es van presentar els comptes de la Mútua del 2020, els quals presenten “bons resultats” tenint en compte la situació marcada per la pandèmia que està vivint el país i el món en general. L’elèctrica laurediana va tancar l’any passat amb uns beneficis de 380.000 euros. Segons van exposar, el fet que la companyia doni electricitat a allotjaments residencials i a centre comercials i supermercats “ha suposat que no s’hagi notat una davallada del consum”, ja que el sector comercial de primera necessitat “es va mantenir actiu al llarg de tot el confinament”.

tracking