Previsió

Perill alt d'incendis al sud del país

Els bombers alerten que les temperatures altes de les últimes jornades han incrementat el risc en alguns punts del fons de la vall

Mapa de previsió de focs forestals per avuiBombers

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El perill d'incendis forestal se situa avui en nivell alt de 3 sobre 5 "al fons de la vall de la part sud del territori", segons ha anunciat el cos de bombers en la pàgina incendis.ad. La previsió és de perill moderat a la resta del Principat i el cos alerta que la tendència del nivell de risc va en augment perquè tot i les "abundants precipitacions" que s'han registrat al juny "part dels combustibles fins poden mostrar-se disponibles a causa de l'acumulació de vàries jornades d'estabilitat i temperatures a l'alça".

El nivell 3 fixa que s'ha d'estar "vigilants" i consultar el mapa de perills d'incendis i les actualitzacions i seguir la previsió meteorologica. El servei anuncia per avui una jornada de sol amb temperatures màximes de 29 graus a Andorra la Vella i tot i que a la tarda creixeran els núvols no deixaran precipitacions.

Protecció Civil recorda que en aquesta situació de risc no s'han de llançar llumins ni burilles enceses i a la muntanya s'han de recollir bé totes les deixalles a més de consultar l'estat de les barbacoes dels berenadors i fer foc només en llocs autoritzats.

tracking