La despesa d'Andorra en pensions amb relació al PIB és del 3,6%

Recuenco recomana augmentar la inversió potenciant la inserció laboral de la dona i les polítiques enfocades a l’atenció a la dependència

La CASS urgeix a abordar canvis a les pensionsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L'expert en sistemes de pensions proposat pel PS,LuisVicenteRecuenco, ha comparegut aquest matí en comissió parlamentària per oferir un marc acadèmic respecte als diferents models de prestacions de jubilació vigents a Europa. En aquest sentit,Recuencoha assenyalat que la despesa d'Andorra en pensions amb relació al PIB és del 3,6%, un percentatge que ha considerat baix en comparació amb l'entorn europeu on la mitjanaessitua en l'11,8%. Així mateix, l'expert ha remarcat que el percentatge de la despesa en cotització de treballadors i empresaris al Principat -amb el sistema sanitari cobert- és del 20%, una xifra també inferior respecte a la dels països de tradició continental, queessituen al voltant del 40%.

Tot i no extrapolar receptes concretes,Recuencoha destacat que la inserció laboral de la dona, el reforç de les polítiques d'atenció a la dependència o les inversions en empreses que apostin per la innovació són algun dels fonaments en els quals tots els països hauran defonamentar-se per a la sostenibilitat del seu sistema de pensions. "Teniruna escola bressol en el teu barri augmenta la probabilitat al 70% de tenir un segon fill", ha subratllat en referència a la conciliació laboral de les dones, les quals estan "perpetuades en desigualtats de gènere"a l'haverd'interrompre la seva cotització.

tracking