AFERS EUROPEUS

Andorra i la UE acorden adaptar les normes europees de clima i medi ambient

Ha estat la tercera reunió des de l'inici de l'any i tanca un primer semestre de negociació on s’ha avançat en vuit dels 25 annexos

Andorra-Unió Europea en la roda de negociació de junySFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra i la Unió Europea han mantingut aquest dimarts al matí, la darrera ronda de negociació abans de l’estiu durant la qual han acordat diverses adaptacions de la normativa relativa a clima i medi ambient. Govern informa que també s’ha avançat en l’anàlisi dels annexos sobre competència, estadística i seguretat alimentària, salut animal i salut vegetal.La reunió, que s’ha mantingut de manera telemàtica, ha permès avançar els intercanvis amb la Unió Europea. Concretament, l'ens executiu diu que les dues delegacions han acordat adaptacions que permetran desplegar el contingut de la Directiva marc de l’aigua, tenint en compte les particularitats expressades per la delegació andorrana. D’altra banda, la UE s’ha mostrat sensible als arguments d’Andorra, que li ha atorgat una exempció en relació a l’aplicació de certs procediments administratius en matèria climàtica.

En aquest context, també s'ha parlat d'altres coses relatives acompetència, estadística i seguretat alimentària, salut animal i salut vegetal. La negociació sobre tots ells seguirà en rondes posteriors, fins a assolir un acord. La d'aquest dimarts ha estat la tercera des de l'inici de l'any i tanca un primer semestre denegociació íntegrament en format virtual durant el qual s’ha avançat en vuit dels 25 annexos. Es preveu que durant el segon semestre de l’any es tractinsis annexos que conformen la lliure circulació de persones.

tracking