Lloguers

Homs diu que l'Institut de l'Habitatge és per als amics del Govern

Considera que la solució al problema de l’habitatge és “omplir Andorra de pisos”

Homs diu que l'Institut de l'Habitatge és per als amics del GovernFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de l’Associació de Propietaris de Béns Immobles (APBI), Artur Homs, va afirmar que la creació de l’Institut de l’Habitatge tan sols servirà per donar feina “als amics” del Govern. “L’organisme és un fracàs, un organisme que no donarà fruit i només col·locarà en bones posicions els afins de l’executiu”, va dir. En aquest sentit, va denunciar que els fa la sensació que el ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, “se’n riu de nosaltres”, al·legant que se’ls ha convidat a participar en la creació de l’Institut “quan aquest ja es troba en període d’esmenes”, per la qual cosa “no hi podem aportar res”.

Homs va posar de manifest que els propietaris són una part primordial del sector de l’habitatge, motiu pel qual “si es crea un organisme per donar solució a la problemàtica, nosaltres hi volem estar presents”, però “se’ns nega l’entrada”. “Els particulars no podem ser-hi per proposar solucions, exposar els nostres dubtes i per lluitar entre tots per establir fórmules per generar més pisos de lloguer”, va indicar.

Així doncs, el president de la patronal va exposar que mantindran una reunió amb el cap de Govern, Xavier Espot, per fer-li saber que “n’estem farts que se’ns culpabilitzi del problema de l’habitatge”. Segons va comentar, els propietaris comunicaran a Espot que estan molt preocupats per la creació de l’Institut de l’Habitatge i li diran que creuen que no “servirà absolutament per a res”, ja que consideren que aquesta eina es podria desenvolupar a través d’un departament de l’executiu i “deixar de gastar en va”.

CONGELACIÓ DEL LLOGUER

Homs també va assenyalar, en referència a les declaracions de Filloy durant l’entrevista a DiariTV dilluns passat, en les quals avançava que el Govern aposta per flexibilitzar la congelació dels lloguers de cara al 2022, que l’única solució “a la problemàtica és omplir Andorra d’immobles de lloguer”. I va asseverar que les mesures “d’aquest executiu i de l’anterior van en contra de motivar el mercat”, i va posar en relleu que mesures com la congelació de les rendes estan a punt “de ser tombades pel Tribunal Constitucional a Barcelona, i a Alemanya ja ho han fet”. “La congelació és inseguretat jurídica, per què el pa pot pujar i els lloguers no?”, va apuntar.

tracking