Cultura

Gili prohibeix als tatuadors participar al festival Alpha

Els professionals estan molt molestos perquè se'ls va comunicar ahir a la tarda

Taller de 'bodypainting' a l'AlphaM. P.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Escaldes celebra aquest dissabte a Prat del Roure l'AlphaSpace, un festival d'art urbà alternatiu amb diverses activitats adreçades a joves on els tatuatges eren el tema central plantejat pels organitzadors. Tanmateix, aquesta idea no s'ha pogut dur a termeja queRosa Gili va decidirvetara última hora els tatuatges en aquest esdevenimenta causa deltipus d'imatge que es transmetria en la celebració.

De fet, la postura de Rosa Gili va endurir-se fins al punt que abans preferiria anul·lar el festivala quèhi hagués tatuatges. La situació ha generat un profund malestar en els professionals dels estudis quehianavena participar amb gran il·lusió. En concret, estan molestos tant pel fet que se'ls hagi comunicat la decisiópoques hores abans del festival com per la manera en la qual s'han estigmatitzat els tatuatges. Indignació i desil·lusió a parts iguals, ja quefeia molt temps treballavent per mostrar als joves com fer tatuatges.

En l'esdeveniment, la intenció dels tatuadors era la de mostrar fotos, vendre samarretes i organitzar tallers per ensenyar el seu art, però en cap cas contemplava tatuar per l'actual context de pandèmia. Els organitzadors estan tambédecebutsper la postura de lacònsol, ja queentenien que la seva ideologia progressista hauria de ser compatible amb les activitats planejades per al festival.

La decisió de Gili ve precedida per la polèmica que va sorgir al Consell General amb una proposta de Ciutadans Compromesos amb un codi ètic que intentava prohibir als consellers generals elstatuatgesilesdilatacions a la pell.

tracking