Successos

Un resident mort i una altra en estat crític a l'accident de la C-14

Una coli·lisió entre tres vehicles andorrans, un dels quals és un autobús, i un turisme amb matrícula espanyola entre Bassella i Ponts ha tallat la carretera durant més de tres hores

Imatges de l'accident a la C-14 a Bassella
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un xoc frontal entre tres turismes i un autobús ha ocasionat dues víctimes mortals i una ferida crítica. Una de les dues víctimes mortals és el conductor d'un dels vehicles implicats amb matrícula andorrana, un home de43anys resident. L'altra ocupant del vehicle, una dona de44anys també resident, ha resultat ferida de gravetat i l'han traslladada a l'Hospital Parc Taulí de Sabadell.A conseqüènciade l'accident, el conductor delturismeamb matrícula espanyola, un home de24anys també ha mort. Dues persones més han resultat ferides lleus i les han traslladades a l'Hospital de la Seu.

Un autobús de l'empresaAndbusque baixava a Barcelona a buscar un grup de turistes alemanys s'ha vist implicat en l'incident. Segons ha confirmat elCEOd'AndBusDaniVinseiroal Diari, per sort els ocupants del vehicle, en el qualhianaven el conductor i dos guies, no han resultat ferits, només s'han produït danys materials no gaire greus.

L'incident ha mantingut tallada la carretera C-14 al punt quilomètric 128 entre Bassella i Ponts, a l'Alt Urgell en ambdós sentits de la marxa fins a gairebé les 12.30h, segons informen els Mossos d'Esquadra.

Al lloc de l'accident s'hi han desplaçat sis dotacions dels Bombers de la Generalitat de Catalunya, diverses patrulles dels Mossos d'Esquadra i dues unitats i l'helicòpter medicalitzat del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

Les causes encara s'estan investigant, tanmateix algunes fonts apunten que s'hauria produït a causa d'un avançament imprudent.

El Departament de Mobilitat d'Andorra ha anunciat del tall de la carretera C-14 així com el Servei Català de Trànsit, que ha notificat prèviament que el sinistre s'ha produït al quilòmetre 128-128.5i han rebut l'avís aquest matí a les8.47h.

El conseller d'Interior català, Joan Ignasi Elena, ha lamentat l'accident d'aquest matí i ha explicat que "això és la mostra que cal intensificar les accions de prevenció i control". "Darrere de cada accident mortal es destrossa una vida, però també una família" ha afegit. Segons informen en un comunicat el Servei Català de Trànsit, ja són 58 les persones que han mort en 55 accidents, un 22% més que en el mateix període de l'any passat en carreteres catalanes.

Operari netejant la zona on s'ha produït l'accident

Imatges aèries de l'accident a la C-14

tracking