Equipaments

Quaranta noves places de centre de dia per a padrins dependents

L’ampliació s’engloba dins el conveni entre el ministeri d’Afers Socials i la Creu Roja

Quaranta noves places de centre de dia per a padrins dependentsSFGA / J. A. Viladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les places de centre de dia s’amplien al Principat. Ahir la ministra d’Afers Socials, Joventut i Igualtat, Judith Pallarés, i el president de Creu Roja Andorrana, Josep Pol, van signar un conveni conjunt per concertar 40 noves places de centre de dia per a persones grans en situació de dependència d’un grau d’entre 1 i 5. Una situació que deixarà el Principat amb un total de 81 places concertades, tenint en compte les 41 que el Govern ja tenia a dia d’avui.

“Aquest conveni es va establir en un marc de molta necessitat”, va assegurar ahir Pallarés. Per aquest motiu, tal com va concretar per la seva banda Pol, l’obertura dels centres tindrà lloc imminentment. “Es preveu que es pugui dur a terme en el termini d’una setmana”, va augurar el president de l’entitat humanitària. Pel que fa a les places, es preveu que el centre de dia d’Andorra la Vella n’aculli 32 i que el centre major de Sant Julià de Lòria n’ofereixi vuit.

Pel que fa als requisits, el conveni estableix que per beneficiar-se d’aquestes places concertades serà necessari acreditar la residència al Principat i un grau de dependència d’entre 1 i 5 (lleu, moderada, greu, molt greu i total, respectivament, en el termes establerts en el Reglament de regulació de la comissió de valoració sociosanitària –Covass–). Així doncs, l’accés a les places concertades es vehicularà a través de l’àrea de Serveis Sociosanitaris, adscrita a Afers Socials, un cop la Covass hagi fet la valoració oportuna de les persones grans concernides.

Els centres funcionaran oferint un servei diürn d’acolliment amb voluntat de complementar l’atenció pròpia de l’entorn familiar. En aquest sentit, Josep Pol va informar que les instal·lacions oferiran esmorzars, dinars, berenars i diferents modalitats de tallers. Quant al pressupost previst d’aquest any, Govern calcula que s’hi destinaran 132.000 euros de juny a desembre.

tracking