HISTÒRIA

Cal Pal edita un llibre per redescobrir els orígens de la pedra seca

L'obra, que es podrà comprar a partir de demà, compta amb imatges de Jaume Riba i text de l'arquitecte Pedro Azara

Cal Pal presentacio llibreFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cal Pal, la casa pairal a La Cortinada, ha seleccionat diverses imatges del fotògraf Jaume Riba amb textos de l'arquitecte, professor d'Estètica de l'Art i comissari independent, PedroAzara, que porten el lector a un viatge a través del temps. El llibre "Primera pedra, la pedra seca a Andorra" és de gran format i molt visual a través del qual el lector pot descobrir els orígens del país fent un viatge a través de les construccions de pedra seca que encara s'hi conserven.

La publicació, que es posarà a la venda al'FNACa partir del 16 de juny, s'ha presentat aquest dimarts als jardins de Cal Pal, i ha comptat amb la participació, del director de Patrimoni Cultural, XavierLlovera, les ministres de Cultura i Esports i Medi Ambient, SílviaRivai SílviaCalvó, i els cònsols d'Ordino, Josep ÀngelMortési EvaChoy, entre d'altres.

Rivaha volgut destacar les iniciatives que promouen projectes "on no arribema escala institucional" que "ens recorden la necessitat de remar tots junts amb elements que potser no estan presents en la nostra agenda quotidiana". El projecte de la pedra seca va ser dels primers amb els quals es va trobar la ministra en assumir la cartera de Cultura i, en aquest sentit, ha manifestat la importància de recuperar aquesta tècnica "i donar-li l'espai d'agenda que requereix".

A més, ha assenyalat que "el Govern donarà suport a l'inventari d'estructures en pedra seca", el qual serà més fàcil acabar d'elaborar gràcies a la publicació d'aquest llibre.Choyha indicat que "des del comú som moltsensiblesamb la necessitat de protegir,posar en valori conservar els béns immobles fets amb la tècnica de la pedra seca".

tracking