El PS es posiciona a favor de l'eutanàsia i l'avortament lliure

Pere López és escollit nou president del partit amb 54 vots a favor, 3 en blanc i 6 nuls

Pere López és escollit nou president del PSPS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El PS s'ha posicionat clarament a favor de legalitzar l'eutanàsia i l'avortament lliure durant el 18è congrés del partit que s'ha celebrat aquesta tarda al Prat del Roure d'Escaldes-Engordany. La presidenta sortint de la formació vermella, Susanna Vela, ha advocat per "posar sobre la taula debats que ja hi ha a la societat".Laponència política de l'eutanàsia, sota el títol 'La mort dolça' ha estat defensada per la presidenta suplent del grup parlamentari, JudithSalazar, mentre que la de l'avortament lliure ha anat a càrrec de la coordinadora nacional de les Joventuts del PS, MariaNazzarroi de la tresorera EmmaJuan.

A més a més, el cònclave socialdemòcrata ha servit perquè Pere López fos escollit com a nou president del PS després que la candidatura que encapçala, la única que s'ha presentat per dirigir el comitè executiu del partit en el 18è congrés que ha durat tot el dia i que s'havia de celebrar fa un any. La candidatura ha aconseguit 54 vots a favor, als que que s'han de sumar 3 en blanc i 6 nuls. El president del grup parlamentari socialdemòcrata agafa el relleu de Susanna Vela en la direcció del partit.

Durant el discurs en què ha presentat la candidatura, el ja president del PS ha dit que "ens posem a treballar per arribar a la majoria social del nostre país per poder oferir a la ciutadania d'aquí a 2 anys un projecte que els il·lusioni, que els representi i aconseguir la seva mobilització". Així mateix ha presentat els eixos programàtics de la candidatura que es basaran en la transformació del model productiu, una aposta pel multilateralisme mantenint sobirania nacional, la lluita contra el canvi climàtic i l’educació.

La candidatura de López té caràcter continuista, doncs compta amb Gerard Alís com a primer secretari i Pere Baró com a secretari d'organització. A més a més, la candidatura integra altres personalitats importants del partit com Judith Salazar, o el fins fa poques setmanes líder de les joventuts del partit, Joao de Melo.

Pere López es postula per presidir el PS

Pere López es postula per presidir el Partit Socialdemòcrata

Pere López es postula per presidir el Partit Socialdemòcrata

Pere López es postula per presidir el Partit Socialdemòcrata

Pere López es postula per presidir el Partit Socialdemòcrata

tracking